tiistai 15. maaliskuuta 2016

Pirullinen PPD, eli minä ja hiusväriallergia.

Postaus on julkaistu ensimmäisen kerran marraskuussa 2011. Julkaisen osan siitä nyt uudelleen (ja kommentit myös), koska se on koko blogihistoriani haetuin, luetuin ja kommentoiduin postaus, ja ymmärrän hyvin miksi. Nykyään hennaan hiukseni, enkä voisi olla tyytyväisempi. En myöskään enää värjäisi hiuksiani pikimustaksi, mutta nohh. Hennauksesta myöhemmin lisää. 

Kuvituksena tässä versiossa luonnollinen hiusvärini 1990-luvulta.

Olin pitkään ensin tummanruskea- ja sitten mustatukkainen. Minulla oli ihana, kaunis ja pitkä musta tukka. Olin leikannut siihen täydellisen otsatukan, hiukset olivat kiiltävät ja ne oli helppo laittaa.
Vaalea tukka oli aina jollain tapaa likaisen tai muuten ruman näköinen, mutta musta oli aina täydellinen.
Musta tukka sopi vaaleaan ihooni, ja mustaan oli helppo yhdistää mitä tahansa värejä, niin vaatteissa kuin asusteissakin.

Ehdin värjätä hiuksiani mustaksi ehkä noin pari-kolme vuotta. Sain toisinaan päähäni muutama päivä värjäyksestä hieman kutinaa, mutta luulin sen johtuvan vain päänahkaan juuttunesta väristä tai kuivuneesta hiuspohjasta. Voi, miten väärässä olinkaan.
Toisinaan kutinaa ei tuntunut, enkä näin ollen osannut yhdistää sitä hiusväriin. Varsinkaan, koska kutina tuli parin päivän viiveellä.
Jatkoin värjäilyä, kunnes korvanlehteni alkoivat vuotaa märkää. Ihan tosi, olin niin urpo, etten tajunnut olevani pahasti allergisoitunut.Viimeisimmillä värjäyskerroilla koitin pelastaa tilannetta teettämällä kampaamossa hellävaraisilla väreillä värihuutelun ja laittamalla vaaleammanruskean värin - turhaan. Päänahka oli täynnä vesikelloja ja korvanlehdet turvonneet pari viikkoa. Kulutetun kortisoonin määrää ei voi edes kuvailla.

Siinä sitä sitten oltiin. Voi kuulostaa pinnalliselta (ja no, sitä se onkin), mutta surin asiaa todella paljon. Rakastin hiuksiani yli kaiken, rakastin mustaa tukkaa.
Sinimusta väri ja PPD eli para-fenyleenidiamiini olivat allergisoineet minut lopullisesti. Tämän sain selville selatessani internetin ihmeellistä maailmaa yön pimeinä tunteina mustista hiuksista haaveillen. Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys kertoo asioista selkeästi, netistä löytyy useita saman kohtalon kokeneita mustatukkaisia.
En ole siis käynyt testeissä, vaan laskenut yksinkertaisen yhteenlaskun. PPDtä on erityisen paljon mustassa hiusvärissä.

Kävi ilmi, että PPD on todella ikävä ja paha allergeeni. Sitä on kaikissa hiusväreissä, joissa on hapete. Se ei varsinaisesti ole siis väriaine, vaan ymmärtääkseni väriä kiinnittävä aine.
PPD tunnetaan myös nimellä "musta henna". Se ei kuitenkaan ole oikeaa, luonnonmukaista hennaa, vaan vaarallinen myrkky.
Monesti hennaväreistä varoitellaan juuri tämän mustan hennan takia. Varuillaan saa ollakin, sillä synteettistä ppd:tä käytetään toisinaan luonnollisen hennan sijasta esimerkiksi ulkomailla hennatatuointien tekoon.
PPD on EU-direktiivin turvin sallittu Suomessakin, vaikka ennen unioniin liittymistä ainetta ei saanut käyttää Suomeen tuotavissa hiusväreissä.
Värinpoisto on ainoa, jota voin "turvallisesti" käyttää, ja sen käyttö ei mielestäni ole kovin suositeltavaa.

PPD:tä tai sen johdannaisia käytetään edelleen järjestäin kaikissa hiusväreissä. Muutamia suoraväritekniikalla toimivia värejä, kuten Elumen, markkinoilta jo löytyy, mutta perinteistä, vaaratonta kestoväriä saadaan vielä odotella. Monet luonnonmukaisiksikin mainostetut hiusvärit ovat kokeneet viherpesun, mutta purkin sisältö voi todellisuudessa olla täysin verrattavissa normaaleihin kestoväreihin - tarkkana saa siis olla.

Tässä lopussa mulla oli lätinää shokkiväreillä värjätyistä, kirkuvanpunaisista hiuksista: käytin siis värinpoistoa ja erilaisia shokkivärejä hyvän tovin vuonna 2011. Se leikki päättyi lopulta, kun jouduin maalaamaan kylppärin putket uudelleen valkoiseksi. 

Jos tulee mieleen kysymyksiä, yritän vastata parhaani mukaan! 


40 kommenttia:

 1. Voi ei! Siis äärettömän upea tuo sun punainen tukkasi, todella. Mutta siis täällä toinen sielultaan mustatukkainen, joka tällä hetkellä painiskelee synkkien aatosten kanssa... Mulla on nimittäin hiuspohja ottanut jostain nokkiinsa ja just silleen pikkuhiljaa, etten ole ihan varma että mikä mättää. Päänahka kutisee mielettömästi ja hiuksia irtoaa ja aina värjätessä tulee sellaisia pikkuoireita. Kuumottaa, kirvelee..

  Nyt pidän just taukoa värjäämisestä, en oikeastaan siksi että olisin älynnyt allergisoituneeni hiusvärille, vaan siksi etten uskalla laittaa väriä tai oikeastaan mitään aineita tähän päähäni.

  Rupesin miettimään, että oisko mullakin oikeesti kyse mustalle värille allergisoitumisesta!

  Tarkentava kysymys vielä; kuinka pitään sulla aina kutisi sitten kun se kutina (viiveellä) tuli? Oliko sulla värjäysten välillä kuinka pitkiä aikoja JA kuinka pitkiä oireettomia aikoja?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista ja kehuista! :)
  O'ou! Kuulostaa vähän liian tutulta, mutta onneks hiuspohja voi kortilla vaikkapa ihan kuivuuttakin. Toi tauko on järkevä idea. Kannattaa myös koittaa esim Bio + kuivalle päänahalle ja kutinaan tarkoitettua seerumia tai vaikka xz:n öljyhoitoa jota saa marketistakin.

  Mulla kesti oireet aluks pari päivää kerta kerralta pahentuen, lopulta tuskissa meni pari viikkoa :0 huhhuh, nyt kun muistelee niin tuntuu aika hurjalta !

  Oireettomana saattoi mennä pari-kolme kuukautta, ilmeisesti päänahka ehti välissä parantua niin hyvin, että kesti värin paremmin. Värjäsin hiuksia yleisesti n. kerran kuussa tai vähän harvemmin.

  Toivottavasti sun ongelmasi selviää parhain päin :)

  VastaaPoista
 3. Kortilla = oireilla, ihana iPhonen automaattikorjaus... :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos lisävalaistuksesta ja vinkeistä :) Joo, voihan olla että mulla on vaan iho ja päänahka jotenkin erityisesti kuivunut ja siksi kutisee... jää nähtäväksi. Ei välttämättä ihan täsmää nuo oireetkaan nyt kun selvensit lisää. Toisaalta yksilöllisiä juttujahan nämä on...

  Joka tapauksessa rupesinpahan ainakin miettimään mustien hiuksien ystävänä tätäkin vaihtoehtoa, eipä olisi ilman tätä sun juttuasi tullut ihan äkkiä välttämättä edes mieleen.

  PS. ehdottomasti päädyn minäkin sitten lopulta johonkin tuollaiseen kirkkaan punaiseen väriin, jos tämä mustahiuksisen elämä on oikeesti nyt eletty! ;)

  VastaaPoista
 5. Heippa, ihan kuin omaa tarinaani olisin lukenut! :) Mitä värinpoistoa käytät, siis miten ihmeessä se ei riko tai tee rakkuloita? olen vaan ihan ihmeissäni kun must tuntuu että omaan päähäni en pysty laittamaan mitään. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasinkin tonne toiseen postaukseen jo jotakin. Voi hyvin olla, ettet voikaan käyttää mitään.
   Mutta vaaleat hiusvärit ja värinpoisto ovat tosiaan eri asioita, vaaleissa väreissä usein on silti PPD:tä, vaikka ne vaaleita ovatkin, jolle minä taas olen allerginen. Värinpoistoissa niitä ei ole. Itse olen käyttänyt muistaakseni Garnierin värinpoistoa.

   En toki ole mikään asiantuntija, ja nää on tietysti todella yksilöllisiä asioita. Ei siis voi sanoa, että joku, mikä mulle käy, käy toiselle. Kannattaa varmastikin käydä ihan allergiatesteissä, ennenkun tekee mitään kokeiluja. Olet varmasti lueskellut niitä uutisia oikein pahasta allergiasta... Itseäkin todella useasti on jälkeenpäin hirvittänyt, miten olen tietämättömänä vaan värjännyt ja värjännyt...

   Poista
 6. Minulla kanssa hiusväriallergia. Voisitko laittaa hieman listausta minkä valmistajan ja mitä väriä olet käyttänyt ilman oireita. Tästä todellakin kampaajatkin tietää todella vähän, itsekin olen diagnosoinut oireiden perusteella. En ole vuoteen uskaltanut värjätä hiuksiani millään ja ovatkin sen näköiset. Nyt pitäis jotain uskaltaa yrittää mutta mutta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluat olla mustahiuksinen ilman ppd:tä niin mikset käytä Elumenin sävyä NB@2 yhdistettynä pisaraan sarjan violettia tai henna/indigo-värjäystä ?

   Poista
  2. Elumen ei itsessään riitä värjäämään melko vaaleaa pohjaa mustaksi. Tällä hetkellä käytän joo hennaa ja indigoa, löysin nuo kasvivärit kolmisen kuukautta sitten eikä oo kyllä tarvetta enää muuta harkitakkaan :)

   Poista
 7. kun värjäsin hukset ruskealla värillä niin koko seuraava yö sai raapia päänahkaa, aamulla oli korvat lukossa onko tämä varoitus tulevasta hiusväriallergiasta vai onko tämä jo hiusväriallergiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo mikään asiantuntija, mutta toi kuulostaa, kuten varmaan itsekin oot hoksannut, aika pahasti allergialta.

   Poista
 8. Moi! Kiva löytää tällänen blogi kun taistelen tään saman asian kanssa :( Miulla värjäyty kaks vuotta sitten vahingossa lähes mustaks.. tietty värjäsin itse tummanruskealla ja se veti sen mustaksi.. Viihdyin aikani tummahiuksisena, mutta oma hiukseni on niin vaalea että sai lähes parin kuukauden välein värjätä tyveä. Nyt pari kuukautta sain tarpeekseni, värjäsin viel tummanruskealla tyveni ja pam.. korvan lehdistä alkoi vuotaa vettä ja niska meni tulipunaiseksi.. ainoastaan niska herkistyi ei muuten hiukset mutta se oli tuskallista kun en osannut olla raapimatta, pahensin siis vaan tilannetta :/ Olen ollut kyl aina tarkka et oon valinnut aineita missä ei oo tuota PPD ainetta, mutta näköjään niitä on sit kaikissa tummissa väreissä vaikkei pakkauksessa luekkaan.. sain allergiani kuriin pantysonilla ja nyt eilen tein allergiatestin uudelleen kun viime värjäyksestä oli parisen kuukautta.. ja pam.. käden taipeet punasena ja niskan kohta punanen ja se väri oli vaan sävyteshampoota mitä viimeksi kokeilin :/ en tiedä mitä pitäisi tehdä.. yritän kasvattaa omaa hiusväriäni että pystysin sitten tekemään jonkinlaista värinpoistoa.. siksi ajattelin välillä värjätä vaan sävyteshampoilla.. tein nyt vielä uuden testin päälaelle et saanko siitä allergisen reaktion että pystysin nyt värjäämään ees päälakeni jos niskan jättäisi värjäämättä (pitkät hiukset) Mutta on kyllä ongelma, en ois uskonu et tällänen tulee omalle kohdalle

  VastaaPoista
 9. Piti ihan tarkistaa vielä toi Swartkoffin väripaketin sisältö eikä se sisällä edes PPD:tä ja sillä merkillä olen aiemmin värjännytkin :/ oon sit allergisoitunu jollekin toiselle aineelle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Sen verran korjaisin tuota, että PPD:tä on oikeasti kaikissa tummissa hiusväreissä. Sillä on monia eri nimityksiä. joilla se purkin kylkeen voidaan merkitä. Voisin melkein pistää pääni pantiksi, että Swartskopfin väreissä PPD:tä on, ja siltä tuo allergiakin kuulostaa. Jos ppd:tä ei itsessään löydy listalta, värissä on taatusti ainakin sen johdannaisia, jotka aiheuttavat samat allergiaoireet.

   Älä värjää enää kaupan väreillä, sillä allergia ei katso paikkaa - se tulee sinne, minne allergisoivaa ainetta käyttää. Lisäksi PPD-allergia on pahimmassa tapauksessa vaarallinen.

   Tsemppiä :)

   Poista
 10. Onko kampaamoissa olemassa jotain kasvipohjasia sävyteshampoita sit? Kun en haluisi tota juurikasvua kokonaan peittää kun ajattelin tehdä purkupesua jos pää sitäkään sit enää sallii? Tiedätkö? kestovärejä tiedän mutten haluis sellasella enää värjätä kun haluun tästä tummasta eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, en osaa sanoa yhtään mitään tähän. Purkupesun INCIÄ en myöskään yhtään hahmota, kannattaa toki käydä kysymässä kampaamoista.
   En tiedä missä asut, mutta ekokaupoista, jos sellainen paikkakunnaltasi löytyy, saa usein neuvoja ja sieltä niitä kasvipohjaisia värejäkin löytyy. Mä olen ollut laiska luuseri enkä ole saanut aikaiseksi kirjoitella siitä hiusten kasvivärjäämisestä vielä mitään.

   Tämän värin http://www.sante.fi/tuotteet/Hiusvarit.php pitäisi olla PPD-allergikolle turvallinen käyttää, tosin tuohan tosiaan on myöskin juurikin kestoväriä. Sieltä kuitenkin löytyy eri sävyjä.

   Itse PPD:lle allergisena pystyin käyttämään värinpoistoa. Muistuttelen kuitenkin, että nämä ovat ihan minun omia kokemuksia eikä mitään absoluuttisia totuuksia :)

   Poista
 11. Niin sepä se just on kun ei taida olla mitään hellenpää mikä pesussa sitten lähtisi pois :( Purkupesu on vielä hellenpää kun itse värinpoisto kun hapatetta ei käytetä vaan lämmintä vettä ja shampoota :) ei kai tässä joulun alla oo oltava kun harmaapäänä.. Päälaellekin ilmeni haaleita punasia pisteitä, ei niin pahana kun niska, mut en uskalla kyllä värjätä.. vaikkei se kutise niin punanen päänahka ei oo oikeen kovin kivan näkönen.. mut kiitos avusta.. yritän nyt selvitä.. paskinta on et tein tään väritestin kumpaankin käden kyynärtaipeeseen ja nyt niitä kutittaa ihan helvetisti :D kiva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on tosi ikävä allergia kyllä, ja sitä on jotenkin niin tottunut siihen hiustensa värjäämiseen ja ajattelee, että ehkä muut allergisoituu mutta minä en koskaan!
   Joo, ja toi allergiahan on juuri sellainen, että kerta kerralta oireeet pahenee. Mulla oli myös alkuun vaan kutinaa ja punoitusta, mutta lopulta vesikelloja pitkällä niskassa ja niin edelleen...
   Koita selvitä! Taipeisiin kortisonia niin hieman helpottaa :)

   Poista
 12. täällä myös ppd allerginen, allergia puhkesi 4 vuotta sitten ja jouduin melkein sairaalaan koska pääni turposi kuin ilmapallo. Älkää leikkikö hengellänne, jos yhtään vaikuttaa että on allergiaa. Mulle sopii myös värinpoisto. Kampaajat ei tunnu tuntevan kyseistä allergiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla, että sulle tuli noin hurjat oireet!
   Samaa mieltä, ei kannata tehdä minkäänlaisia kokeiluita, vaan ennemmin marsmars suoraan lääkärille.

   Se yllätti mut myös, kampaajat eivät tienneet allergiasta, eivätkä juurikaan osanneet neuvoa myöskään vaihtoehtoisten värien kanssa. :( Olisi tarpeen kyllä tietoisuutta tähän asiaan lisätä, koska tuntuu olevan melko yleistä, tänne mun blogiinkin tullaan todella todella usein etsimään allergiatietoa.

   Poista
  2. ensin minullakin oli juuri nuo korvanlehdet jotka oireili, lääkäri sanoi syyksi korvakorut, otin ne pois, ei auttanut. seuraavan kerran mustalla värjätessä kamala kutina ja veren vuoto päästä, lääkäri ei välittänyt. Kokeilin mustaa sävyteshampoota vielä ja sillon tuli se viimeinen ja kamalin reaktio. Kahden päivän viiveellä tosin, aamulla herätessä en kuullut tai nähnyt, kaikkki paikat oli turvonnu umpeen, onneksi ei kurkku, joillekin on käynyt niin. En ikimaailmassa uskalla värjätä hiuksia millään muulla kuin värinpoistolla! Kampaajat toki oli heti valmiita kokeileen vaikka kuulivat mun oireista. sairasta.. mut kaunis on tuo punainen sinulla, minulla lapset on myös toivoneet:)

   Ja tuosta tietoisuuden lisäämisestä samaa mieltä!

   Poista
 13. Moi! Mitä värinpoistoa oot käyttäny? Törmäsin tänään kaupassa tälläiseen uutuuteen http://www.biozell.fi/vaalennusjauhe.html onkohan mistään kotoisin? Lorealin värinpoistossa on jauheen lisänä vielä se hapate ja voide.. Jotenkin niin monimtkaista jos tuossa on vaan jauhe ja hapate. Onkohan tehokas ja sopiiko värivoideallergiselle? Siksi en lorealin voidetta uskaltaisi käyttää

  VastaaPoista
 14. ja unohdin kysyä noista Santen väreistä, oletko käyttänyt? kestikö miten hiuksissa ja millasta mömmöä koko aine oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä käytin ihan Garnierin perus-poistoa muistaakseni. En tiedä yhtään tuosta Biozellistä. Voi se olla ihan käypää kamaa, melkein samojahan nuo usein ovat :) Ainakin yhtälailla lupaavat olla vahingoittamatta hiuksia, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa... :D

   En ole käyttänyt Santea, sillä käytän ihan perus hennaa ja indigoa. Santea olen jonkun verran kuullut kehuttavan, itselläni henna+indigo pysyy hiuksissa kuin tauti, joten kuvittelisin myös muiden kasvivärien pysyvän. Who knows. Varmasti kokeilemisen arvoisia nuo ovat!

   Poista
  2. Ja en siis tosiaan yhtään osaa sanoa, mikä sinulle käy. Väriallergioita on montaa erilaista, ja tämä on vaan nyt mun omiin PPD-allergiakokemuksiin liittyvää tekstiä! Minä pystyin käyttämään värinpoistoja huoleti, mutta tietenkään en voi taata, että joku muu voisi.

   Poista
 15. Kysyin Biozelilta niiden värinpoistoaineen koostumuksesta että voiko siitä saada mitään allergista reaktiota ja kuinka se toimii purkupesun kanssa, tässä vastaus :):

  ”Kyllä hiuksia voidaan yrittää vaalentaa vain vaalennusjauheen ja lämpöisen veden tai shampoon kanssa. Mutta silloin on kysymyksessä hyvin pieni värinpurku, max 2 astetta, tietysti värin kertymästä ja värimassan määrästä riippuen. Yleensä, jos hiuksia on värjätty useamman kerran, tarvitaan hiusta avata enemmän ja siihen tarvitaan hapetetta. Toki värinpurku pelkällä vaalennusjauheella ja vedellä/ shampoolla on hellävaraisin.”

  Tässä tuotekehityslaboratorion vastaus:

  ”Vaalennusjauheessa ei ole mitään PPD-johdannaisia kuten ei muitakaan pigmenttejä. Siinä vaikuttavat aineet ovat persulfaatteja eivätkä ne kuulu PPD-allergeeniryhmään, joten tämän puolesta kuluttaja voi käyttää Vaalennusjauhetta ilman pelkoa allergisesta reaktiosta.”

  Et aika turvallisin mielin kaikki PPD-aineella allergiseks tulleet voi käyttää värinpoistoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtavaa että viitsit kysellä sieltä! :) Hyvä tietää tämä!

   Poista
 16. Hyvä kirjoitus. Itse olen värjännyt hiuksia noin 6 vuotta. Olen nyt 20 vuotias ja miettinyt jo pari vuotta näitä JOS saa joskus jonkun allergian. Oon käyttänyt Schwarzkopfin live xxl tummanruskeaa ja koskaan mitään allergioita tai edes ihoärsytystä ei oo tullut, ainoastaan mahdollisesti päänsärkyä värjäyksen jälkeen, joskus ei sitäkään. Kampaajalla kun oon käynyt (kerran vuodessa :D) niin ei mitään oireita.
  Yleisesti en ole alleginen oikeastaan millekään mutta ei allergian puhkeaminen katso paikkaa tai aikaa... Aina silti pieni jännitys leijuu ilmassa kun värjään noin 2-3kk välein.

  Mulla on pitkä tummanruskea tukka joka on osa mua. Tuntuu että jos nyt leikkaisin ne pois tai kasvattaisin oman värin takaisin niin en olisi enää oma itseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)

   Noita on hyvä välillä tottakai miettiä. Mutta liikaa ei kannata murehtia, kaikille se allergia ei kuitenkaan ikinä puhkea :) Se vaihtoehto on toki hyvä ottaa huomioon silti.

   Mä en myöskään ole koskaan herkistynyt millekään, siis ikinä!, ja siksi mun olikin vaikea uskoa tota hiusväriallergiaa omalle kohdalle. 2-3 kuukauden värjäysväli kuulostaa musta ihan turvalliselta, ite ääliönä saatoin värjäillä parin-kolmen viikon välein pahimmillaan.

   Ja muistahan, että jos allergisoituisitkin, on vaihtoehtoina noi kasvivärit, jotka vain ÄÄRIMMÄISEN harvoin aiheuttaa allergiaa. Eli tummanruskean tukan saa silti, ja ihan ilman tukkaa pilaavia kemikaaleja ;)

   Poista
 17. Hei ! Minä myös olen allergisoitunut PPD:lle. Viime syksynä kävin testeissä ja tulos oli selkeä... sekä arvattavissa. Olen käynyt nyt neljästi ottamassa Elumen- värin kampaajalla hiuksiini, mutta en ole oikein tyytyväinen värin kestoon suhteessa hintaan ja olen ajatellut kokeilla seuraavaksi kasviväreillä värjyst. Kertoisitteko mitkä värit ovat hyviä ja kuinka kauan se suunnilleen kestää hiuksissa ? Ja saako niitä mistä ostaa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Tässä postauksessa on hennavärjäyksestä omia kokemuksiani. http://love-over-gold.blogspot.fi/2013/02/hiusten-hennavarjays.html :)

   Poista
 18. Hei olen värjännyt hiuksiani 10 vuotta mustaksi ja tummilla sävyillä ja muutaman kerran laitettu raidat . nyt kampaamossa tehtiin tyvi tummalla ja punaiset raidat päälle kestovärillä . SAMA KAMPAAJA TEHNYT AINA. Nyt alkoi oikea silmä vetistämään ja valumaan rähmää . Lääkäriin menin ja silmätipat 10 päivää ja antibioootit suun kautta. Aiemmin en ole saanut allergisia reaktioita . lÄÄKÄRI KEHOITTI HANKKIMAAN KAMPAAMOSTA TUOTETIEDOT JA KORTTI LOMPAKKOON ELINIÄKSI KIELTO HIUSVÄREISTÄ!!! jOTEN OLKAATTEHAN VAROVAISIA . Koskaan ei tiedä milloin allergia tulee ,mutta onneksi näkö sentään säilyy silmässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan näkö ei lähtenyt. Varovainen todella pitää olla, ja ei ole mitään takeita etteikö allergia iskisi, vaikkei millekään muulle olisikaan herkistynyt :/

   Poista
 19. Itsellä kävi sama homma mutta vaalealla värillä. Olen siis ihan blondi ja olen about 4 vuotta värjännyt tyveäni kampaamossa noin kerran 1,5 kuukaudessa. Viime perjantaina värjättiin taas tyvi ihan kevyelle blondauksella. Pestiin väri pois ja muita muistikuvia ei ole sen jälkeen kun pesutuolista nousin. Muistan vain että tuntu kun pää olisi tulessa, käsistä meni tunto, korvat turposi, kurkku turposi, ja vatsa alko krampaamaan ja lopulta lähti taju. Ambulanssilla sairaalaan ja hirveä määrä kortisoonia piikkinä suoraan. Minulla ei siis ole kertaakaan ollut mitään reaktioita ennen tätä, ja samalla värillä ollaan aina värjätty. Nyt jää kyllä värjäys lopullisesti, hyvä että henki on tallessa. Muistakaa se että tälläsillä allergioilla ei ole leikkimistä, allerginen reaktio voi pahentua ja pahimmassa tapauksessa henki lähteä vaikka hullulta kuulostaa! Nyt vasta ymmärrän mitä myrkkyjä nää värit on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herttinen sentään! Onneksi selvisit, et ehkä pelkällä säikähdyksellä, mutta selvisit anyways! Todella hurjan kuuloista. Samaa mieltä, ei oo pelleilyn asia.
   :(

   Poista
 20. Mainitsit nuo suoravärit. Nekö eivät siis aiheuta allergista reaktiota yleensäkään (turvallisempia?), vai sattuvatko vain sopimaan sinulle? Epäilen PPD-allergiaa itsellänikin, mutta en täyisn haluaisi lopettaa hiustenvärjäämistä, omasta luonnollisesta hiusväristäni kun en ole koskaan pitänyt. Postaus näyttää olevan vanha mutta jos mitenkään satut tämän huomaamaan ja vastaamaan vielä niin tuhannet kiitokset. Tv. Google ei selventänyt suoraväriasiaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :)

   Siis suoravärit harvoin allergisoivat, koska niissä ei ole hapetetta, eivätkä ne ole yhtä tujua kamaa. PPD:tä suoraväreissä ei ole sitä on vaan hapetteellisissa hiusväreissä. Suoravärit eivät tunkeudu hiuksen sisään, vaan ne jäävät ainoastaan hiusten pintaan.

   Allergiatestihän aina kannattaa tehdä, oli väri millainen hyvänsä.

   Poista
 21. Viime keväänä värjäsin tukan mustaksi kaupan kestovärillä. Samaan aikaan lopettelin lääkitystä ja naama turpoili oudosti ja silmät oli pikkusen turvoksissa viikkotolkulla.Pistin suoraan lääkityksen lopetuksen piikkiin, mutta hyvin voi olla et oireet tuli väristä, hui :( hokasin asian vasta ja nyt en uskalla värjätä millään päätä, en laittaa ripsienpidennystä tai mitään! Heittäydyin neurootikoks kertaheitolla. Mut tosiaan parempi pelata varman päälle. Kiukuttaa vaan kun rakastuin pitkästä aikaa niiin mustaan tukkaan ja nyt ei tiedä mitä uskaltaa läntätä päähän jos pian olikin alkavaa allergiaa

  VastaaPoista
 22. Parafenyleenidiamiini (p-fenyleenidiamiini) on väriaineena käytettävä kemikaali, jota käytetään ensisijaisesti mustan ja muiden tummien värien tuottamiseen. Kaikissa hapetettavissa kestohiusväreissä käytetään parafenyleenidiamiinia tai sen johdannaisia. Tummissa hiusten kestoväreissä väriainepitoisuudet ovat suurimmat, mutta vaaleatkin kestovärisävyt sisältävät parafenyleenidiamiinia tai sen johdannaisia.

  Parafenyleenidiamiinille allerginen henkilö voi saada ihottumaa myös niistä hiusten kesto- ja kevytväreistä, joissa ei ole itse parafenyleenidiamiinia vaan sen johdannaisia, joista yleisimmin käytettyjä ovat INCI-nimeltään Toluene-2,5-diamine, 4-amino-2-hydroxytoluene ja p-Aminophenol.

  www.allergiahelsinki.fi

  VastaaPoista